Heij heeft iets leuks te bieden!

ERMELO – Edelherten zijn op zoek naar liefde: het is paartijd, wie gaat er mee luisteren naar de lokroep, het burlen? Maar dan met een Ermelose TukTuk Limousine.

Het is wit, heeft drie wielen, is muisstil en bezorgt je een fantastisch ritje rondom Ermelo. Het is de TukTuk Limousine. Een elektrische TukTuk die op verzoek groepen mensen vervoert op een fantastisch ritje. Gerrit Heij, gepensioneerd ondernemer, wilde niet achter de geraniums gaan zitten, toen hij met pensioen ging. Het echtpaar heeft niet eens geraniums! Als techneut heeft Heij al heel wat gesleuteld en hij besloot een oldtimer aan te schaffen, deze helemaal uit elkaar te halen en weer op te bouwen. Heij: ,,Hij is tot de laatste schroef uit elkaar geweest en na vijf en een half jaar stond er een nieuwe oldtimer in de schuur.’’ Het was overigens wel een eenzaam bestaan, want hij zat vijf jaar in z’n eentje in de schuur. Toen bedacht Heij dat hij wel weer eens onder de mensen wilde komen. ,,Ik ben van de techniek dus heb wat lopen ‘struunen’ en zag een TukTuk,’’ vertelt Heij. ,,Dat leek me wel wat, dus ik heb zo’n beetje die hele TukTukmarkt afgestruind, maar ik wilde niet zo’n ‘stinkding’ op benzine. Ik wilde een elektrische en heb daarop een nieuwe, verlengde TukTuk gekocht. Om de weg op te kunnen moest ik dus ook alles op gebied van rijksdienst wat betreft de keuringen regelen en nu mag hij op de weg. Het is eigenlijk een 45 km. wagentje. Vervolgens heb ik bij de gemeente de vergunningen aangevraagd, dat duurt dan zes weken, maar ik heb het gekregen. Dus het is officieel.’’

Beleven

In Amersfoort rijdt ook een TukTuk Limousine en ook een in Nunspeet. Heij: ,,Maar die man rijdt alleen van vrijdag tot/met zondagavond, dronken mensen naar huis brengen, zeg maar. Dat is niet wat ik wil.” Heij wil liever mensen, of het nu Ermeloërs of toeristen zijn, gewoon een leuke, goed verzorgde dag bezorgen. ,,Met een stille TukTuk laat ik ze de omgeving op een andere manier beleven; langs de boeren, door de natuur of in het dorp zelf. Alles kan.’’ Heij stond met zijn Limousine bij de Molendag op het Molenaarsplein en op de braderie en heeft nu in de zomer een aantal tochtjes gedaan. ,,Ik heb nu een ritje of vier, vijf gehad, met oudere mensen. En die vonden het leuk. Een belangrijke doelgroep is voor mij de zogenoemde ‘grijze golf’, deze hebben de tijd en de middelen om zo’n ritje te boeken,’’ meent de ondernemer. ,,En ik heb ze iets leuks te bieden!” Daarnaast is de TukTuk Limousine natuurlijk ook inzetbaar als vervoermiddel voor speciale gelegenheden, een trouwdag of voor iemand die met pensioen gaat.

Like en deel

Ermelo van NU mag drie keer twee kaartjes weggeven voor een ritje naar de burlende herten. Deel en like het artikel op facebook en wie weet ben jij een van de zes gelukkigen die donderdagavond 27 september in aanmerking komt voor een rit in de TukTuk Limousine. Kijk op de website https://veluwetuk.nl voor meer informatie over de Veluwe TukTuk.