Ontmoetingsconcert in Immanuëlkerk

ERMELO - De Ermelose musici Erik-Jan van der Hel en Wiejan van de Akker (Reil- en kistorgel), Peter de Vries (trombone) en Daniël Snaterse (vleugel) nemen op zaterdag 3 november het publiek tijdens het eerste Ontmoetingsconcert van dit seizoen mee in een muzikale reis om de wereld in tachtig minuten. 

Het programma bevat muziek uit verschillende werelddelen. Uit Europa klinkt b.v. de Golliwog’s Cakewalk van Debussy. Zuid Amerika is vertegenwoordigd door de Argentijnse Piazolla waarvan een tango te horen is. Uit Azië klinken vleugelklanken van de Zuid-Koreaanse Lee Ru-ma (artiestennaam: Yiruma) in het werk ‘River flows in you’. Dit is slechts een greep uit het zeer gevarieerde programma waarbij de uitvoerenden zowel afzonderlijk als samen te beluisteren zijn, b.v. in 'Elegy for America' van de Amerikaanse componist James Michael Bicigo voor orgel en trombone. Variatons in C van Mozart wordt vierhandig gespeeld op het Reil-orgel en het Klop-orgel.

Wereldbol

Het belooft weer een ontspannen muziekavond te worden met muziek van veel eigentijdse componisten. De luisteraar kan in gedachten meereizen over de wereldbol voor de prijs van slechts 5 euro. Meer informatie op de Facebookpagina van Ontmoetingsconcert. De datum is 3 november 2018. Plaats Immanuelkerk, Stationsstraat 137.