Voetballen voor vreugde van het Ermelose gezin

ERMELO - Zaterdag 13 oktober hebben de 35+ voetballers van EFC '58, Vierhouten, FC Horst en DVS '33 een zogenaamde "Super Saterday" gespeeld op het terrein van FC Horst. Niet geheel toevallig was er op deze dag ook door 'Stichting vrienden van Serra en Dana' een benefietdag georganiseerd. De stichting bestaand uit veelal vrienden van Erik en Nadine Hop bekommeren zich om het welzijn en de vreugde van Dana (8 jaar) en Sera (6 jaar).

Het doel is om geld op te halen om vreugde te brengen bij deze meiden want zij leiden aan een ongeneselijke stofwisselingsziekte, waarbij de levensverwachting van de meiden helaas niet lang is. De 35+ voetballers veelal bestaand uit oude mannen, maar ook vaders, wilden wat betekenen voor Serra en Dana. Onder een stralende zon hebben zo'n 100 voetballers zich weer met zijn allen vol enthousiasme en overgave voor hun team ingezet. De 35+ competitie draait immers om winnen, maar uiteraard vooral om mooie (voetbal)momenten, lol en vreugde te creëren. Precies dit willen ook de kinderen van Erik en Nadine Hop. Erik speelt al sinds jaar en dag in de 35+ competitie bij het team van FC Horst II en de 35+ voetballers wilden als collectief iets voor Erik en zijn gezin doen.

Bijdrage

Op initiatief van Rob van Loo, Peter Garritsen en Jean-Paul Wiedenhoff hebben alle spelers van de 35+ een vrijwillige bijdrage gedaan en dit heeft geresulteerd in het mooie bedrag van 1.000,-. ,,Het is maar geld en misschien niet veel, maar alles voor de vreugde is winst voor hen," legt Jean Paul Wiedenhoff uit. ,,We hopen dat Erik, Nadine en vooral de dochters Dana en Sera hiervan mooie momenten mee kunnen maken en dat we hun een steuntje in de rug kunnen geven in de moeilijke periode die zij meemaken. Spelen voor het echte goede doel is iets, wat ons betreft ondanks het feit dat wij van vier verschillende verenigen komen, echt verbind en na dit succes ook wel navolging gaat krijgen."