Politiek Café over huisvestingsprobleem

ERMELO - Ruim vier jaar geleden vielen de verpleegstersflats op 's Heeren Loo ten prooi aan de slopershamer. Nu wordt er gediscussieerd over hoogbouw als oplossing voor jongerenhuisvesting. Raadsleden willen daar een beeld van krijgen tijdens het Politiek Café op dinsdag 30 oktober in café De Molenaer.

In 1971 werd op 's Heeren Loo begonnen met de bouw van drie personeelsflats. Twee jaar later waren ze gereed voor oplevering. Op 12 juni van dat jaar betrokken de eerste leerling-verpleegsters -mannen mochten daar nog niet wonen- de kamers in flat C. Zouden jongeren nu ook willen starten in een klein, maar betaalbaar appartementje? De toenmalige bewoners van de flats bewaren er goede herinneringen aan.

Probleem

Is een flat bouwen in het buitengebied van Ermelo met 400 wooneenheden á 300/350 per maand all-in, de oplossing voor het jongerenhuisvestingprobleem? Dat is onder meer de inzet van het Politiek Café Ermelo. Evon Zevenbergen (24), gemeenteraadslid in Alphen aan den Rijn, komt vertellen over zijn ervaringen. Zevenbergen staat bekend om zijn actieve en creatieve inzet voor jongerenhuisvesting. Ook discussieert Politiek Café over hangplekken voor de jeugd onder de 18 jaar, die nog steeds graag een eigen plek wil met een bank en afdakje. Daarnaast vormt prestatiedruk onder jongeren voer voor een levendig debat. Het is dus een editie voor jongeren van ongeveer 12 tot 27 jaar, maar andere belangstellenden zijn ook welkom. Het Politiek Café begint om 20.00 uur, inloop 19.30 uur, de toegang is gratis.