‘Alle gezongen nummers staan in de Top 2000’

ERMELO – Zaterdag 10 november wordt het tweede Améézingconcert van Chr. Harmonieorkest Crescendo gehouden. Gisteravond repeteerden een deel van de zangers voor het eerst met het orkest.

Hilda Versluis en Willeke van den Broek van Crescendo hebben de contacten gelegd met de solisten. ,,We hebben tien aanmeldingen waarvan er ook twee duo’s zijn. Er staan dus twaalf zangers op het podium,’’ vertelt Versluis. ,,En we hebben niet eens mensen hoeven te vragen, ze meldden zichzelf aan,’’ vult Van den Broek aan. Naast deze solisten is er nog de mogelijkheid dat er tijdens het optreden spontaan twee mensen uit het publiek een nummer mogen zingen. ,,Een soort van karaoke dus,’’ lacht Van den Broek. Versluis: ,,We hebben dit jaar het orkest aangevuld met een basgitarist. Er worden alleen nummers die in de Top 2000 staan, gespeeld, dus de bassist Johan Diepeveen uit Harderwijk is een goede aanvulling.’’ Het orkest heeft vorig jaar veel positieve reacties ontvangen op het concert en dat heeft uiteraard meegespeeld om het tweede concert te organiseren. ,,Nieuw dit jaar wordt de mogelijkheid om in de zaal een hapje en/of drankje te bestellen,’’ lacht Versluis. ,,We hebben twee MAS-stagiaires van Groevenbeek Putten, die gaan bedienen.’’ Daarnaast zijn de kaartjes inclusief een welkomstdrankje, vooraf aan het concert.

Goed nummer

Een zware mannenstem zingt het bekende nummer van Peter Maffay, Du: ‘Du bist alles, was ich habe auf die Welt’. Het is Willem de Rijk (50) die bij het orkest staat of hij wekelijks zingt. Althans, zo lijkt het, maar hij heeft nog wel wat repetities nodig om het beroemde nummer uit 1970 eer aan te doen. ,,Ik zing nooit, maar speel wel toneel. Mijn collega vroeg me omdat er nog een man mee moest doen. Ik voelde me wel vereerd en zei dus spontaan ja. Maar ik begrijp nu pas dat het voor een volle zaal met publiek is,’’ lacht de geschiedenisdocent. Vorig jaar oogstte zangeres Walinda de Jong veel succes met het nummer I don’t know how to love Him, uit de musical Jesus Christ Superstar. Dit jaar staat ze er weer - ‘gewoon omdat ik het heerlijk vind om met een orkest te zingen’ - en zingt weer een musicalnummer: Can you feel the love tonight uit de Lion King.

Fantastisch

Cora Blomjous zingt samen met haar zoon Matthijs (20). Ze vertelt dat ze vroeger veel heeft gezongen en vindt het gewoon fantastisch om dit samen met haar zoon te doen. Ze zingen het nummer Zoutelande van Bløf. ,,Gewoon omdat ik waarschijnlijk een van de weinigen ben die dit een goed nummer vind,’’ legt Blomjous uit. De jonge zanger studeert muziek aan de HKU en heeft sinds een half jaar zangles bij Eelke Ankersmit. Naast het duet met z’n moeder, zingt de Ermeloër het nummer Purple Rain van Prince. Hij wordt hierbij begeleidt door de gitaristen Jesse Borger en Max van Strien. We zullen niet alle solisten al verklappen, maar wie wil weten welke zangers samen gaan méézingen met Crescendo, kan nog een kaartje kopen voor de voorstelling in het Kerkelijk Centrum.