Live Karaoke in Kerkelijk Centrum

ERMELO – En weer kreeg Crescendo het voor elkaar: een enthousiast meezingende zaal tijdens een concertuitvoering en zelf een poging tot een polonaise. Zaterdagavond werd in het Kerkelijk Centrum het tweede Améézingconcert gehouden, een succesformule.

Waarom een goed concept veranderen, zullen de organisatoren gedacht hebben. Het publiek wist precies wat het kon verwachten. Er was alleen een klein nieuwigheidje: iedereen kon gewoon drankjes en hapjes vanuit de zaal bestellen. MAS-stagiaires van Groevenbeek Putten en medewerkers van De Volksmond brachten het vervolgens aan tafel. Presentator Mark Hamstra praatte de avond wederom met veel humor vlot aan elkaar. Het Harmonieorkest draaide haar hand niet om voor een paar grote meezingers. De Ultimate 80’s Partyhits, maar ook een trilogie van bekende nummers van Guus Meeuwis nodigden het publiek uit om uit volle borst mee te zingen: Kedeng-Kedeng, Het is een nacht en Het dondert en het bliksemt. De zaal ging helemaal los – Carnaval boven de rivieren- en daaruit bleek hoe iedereen genoot.

Spontaan

Het succes van Améézing is dat ervaren, maar ook minder ervaren zangers en zangeressen meedoen. De een heeft overigens ook meer podiumvrees dan de ander. Neem Juliëtte – ‘ik vind het heel erg eng, ik heb me in een enthousiaste bui opgegeven’-. Ze zong het nummer When you say nothing at all, maar stierf ‘duizend doden’. ‘Wat kun je jezelf toch aandoen?’, dachten velen. Een grote zucht ontsnapte haar toen ze eindelijk klaar was met haar nummer. We schatten zo in: dit doet ze nooit meer! Willem de Rijk zong het nummer Du van Peter Maffay – wie kent het niet? - . Hij was er ‘ingeluisd’ door een collega, maar vertelde presentator Hamstra dat hij er over dacht om zijn baan op te geven voor het zingen. Misschien moet hij daar nog even mee wachten, maar hij toonde lef en leuk was het ook. Vanuit de zaal kwamen spontaan Walda en Inge het podium op om het nummer All you need is love te zingen. Beiden zijn lid van het koor Ermelodie. Ook Peter meldde zich spontaan om Angels van Robbie Williams te zingen. Je kon horen dat hij ervaring had, hij zingt bij het Ermelose gospelkoor The Witnesses.

Uitsmijter

Daniëlle Visser – zaterdagavond gewoon aan het werk in de bediening – kwam tussendoor naar voren om Je loog tegen mij te zingen. En dat kon ze, een performance alsof ze wekelijks op het podium staat. Ook moeder en dochter Dineke en Floor van Garderen lieten zien dat ze vaker zongen. Amber van Dijk en Walinda de Jong, ervaren zangeressen waren, na het succes van vorig jaar ook weer van de partij. Zanger Matthijs Blomjous zong Zoutelande met z’n moeder Cora, maar had ook een solonummer: Purple Rain van Prince. Hij had naast begeleiding van het orkest, ook eigen begeleiding meegenomen: Max van Strien en Jesse Borger die een geweldige solo liet horen op z’n gitaar. Goed voor een daverend applaus. Karin Hogendoorn, enigzins bekend onder de naam Erzsébet Music, zong het nummer Stand By Me van de Soulzanger Ben E. King. Annelies Westerkamp had een goede motivatie gevonden om haar nummer Hij gelooft in mij te zingen: ‘Deze was nog over!’. Het orkest had het laatste woord: Bohemian Rapsody van Queen. Het publiek ging helemaal uit haar dak en er volgde een overweldigend applaus waardoor het aantal ‘legale’ decibellen zeker werd overschreden.