Humanistisch Verbond organiseert lezing

ERMELO - Het Humanistisch Verbond, afdeling Noordwest-Veluwe, organiseert op zondag 25 november een lezing over De Filosofie van het Kwaad. Dit naar aanleiding van het uitkomen van een boek met dezelfde titel.

Kees Hellingman, de voormalige voorzitter van Humanistisch Verbond Noordwest-Veluwe, heeft een boek geschreven over de verschillende vormen van kwaad. De filosoof en gepensioneerd docent natuurkunde en filosofie, zal over deze materie een lezing verzorgen. Dagelijks wordt men via televisie, internet en kranten geconfronteerd met tal van vormen van kwaad. Hellingman zal het denken over verschillende vormen van kwaad belichten en ingaan op ideeën over de bronnen ervan.

Aanmelden

Onder andere komen aan de orde: Hoe verklaren we het feit, dat bij een fifty-fifty verdeling van mannen en vrouwen over de aarde, mannen veel vaker betrokken zijn bij criminaliteit (90:10)?, Is deze scheve verdeling een gevolg van ‘nature’ of van ‘nurture’ (culturele omstandigheden) en is de kloof tussen arm en rijk een vorm van kwaad? De lezing wordt gehouden in Centrum Pinel aan het Raadhuisplein 8. Aanvang is 10:30 uur, inloop kan vanaf 10:00 uur, Kosten zijn drie euro, inclusief een consumptie. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..