Niets veranderlijker dan het weer

ERMELO – Op zaterdag 24 november staat in De Witte Heide aan de Kerklaan 5a (zij-ingang), het weer centraal. Jaap de Vries, Ermelose weeramateur en Gert Schuurman, voorzitter van het NMP Ermelo, geven een presentatie.

De Witte Heide is de thuisbasis van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo, hier worden regelmatig themabijeenkomsten gehouden op de laatste zaterdag van de maand. Jaap de Vries is amateurweerman en tevens de vaste weerman van Ermelo van NU. Dagelijks laat De Vries op de digitale nieuwssite het Ermelose weer zien. De Ermeloër is al heel lang een actieve weerkenner en een echte liefhebber van spannende weersituaties. De Vries heeft zijn eigen Weerstation Ermelo en geeft dagelijks een weerupdate via twitter (@JaapdeVries20).

Veranderlijk

Er zijn weinig landen waar zoveel over het weer gesproken wordt als in Nederland. Maar er zijn ook weinig landen waar het weer zo veranderlijk is als in ons land. Hogedrukgebieden, depressies, isobaren dicht bijeen, straalstromen enz. Gaat ons weer veranderen door klimaatverandering? Jaap de Vries en Gert Schuurman vertellen er meer over. De Witte Heide is open van 10.00 - 12.30 uur. Om 10.30 uur start de presentatie over het weer. De toegang is vrij. Meer informatie www.nmpermelo.nl