Pieten Bingo in Het Pakjeshuis

ERMELO - De brandweerpieten moesten vanmiddag uitrukken omdat er een piet op het dak van Het Pakjeshuis zat. ,,Hij durfde er niet meer vanaf," meldde de postcommandantpiet. ,,Wat een domoor." Daarom kwam de brandweerauto op even na 14 uur op het Molenaarsplein. Sinterklaas keek toe hoe kinderen hielpen met de ladder en hoe piet uiteindelijk van het dak af kwam.

Het was voor de organisatie nog even spannend of het Pakjeshuis dit jaar weer open kon. Gelukkig is met de hulp van Tante Jo en de kinderen die Fan van het Pakjeshuis worden toch nog alles goed gekomen. Iedereen met een Fanbutton heeft de gehele sinterklaasperiode toegang tot het Pakjeshuis. ,,Zelfs een bezoek aan de theatervoorstelling Muizenissen, Rozengeur en Marsepein is bij de prijs inbegrepen," legt museumdirecteur Germa Greving uit. ,,Alleen ouders moeten voor deze voorstelling een kaartje kopen." Ze voegt toe dat er wel gereserveerd moet worden. ,,Er zijn twee voorstellingen op 24 november en twee op 1 december. Alles staat op onze website."

Pieten Bingo

Komende dagen bezoeken veel schoolklassen het Pakjeshuis. Ook zijn er speciale programma's in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland en komen er kinderen die anders op 5 december geen cadeautjes krijgen. ,,We willen graag iedereen de kans bieden het prachtige huis van Sinterklaas te bezoeken," aldus Greving. ,,Voor sommige activiteiten moet ook echt gereserveerd worden. Maar dan kan je ook exclusief ontbijten met Sinterklaas of Bingo spelen met de pieten. En wist je dat de pieten ook iedere woensdagmiddag en zaterdagmiddag pannenkoeken eten? Daar kan je ook aanschuiven." De Pieten Bingo is aanstaande vrijdagmiddag. Hiervoor kan via de website worden gereserveerd. www.hetpakjeshuisermelo.nl