Dansen, springen en naar bed

ERMELO - Zie de maan schijnt… Wanneer het donker wordt, moet Sinterklaas normaal gesproken aan het werk; de daken op. Maar op vrijdag 30 november blijft hij samen met een aantal Pieten bij Het Pakjeshuis. Daar wordt dan op het Molenaarsplein het Groots(t)e Lichtjesdansfeest voor Sinterklaas georganiseerd.

De Pieten verheugen zich er al op en ze oefenen de hele dag danspasjes. Sparta komt namelijk ook met de Pietendans en iedereen mag meedansen. De DJ’s zorgen voor speciale sinterklaasmuziek en alle voetjes gaan van de vloer. Op het plein ontstaat een sprookjesachtige sfeer met gekleurde lampjes, maar ook met alle zelfgemaakte lichtjes. En wie het leuk vindt kan met breekstaafjes of foamsticks er lichtjes aan toevoegen.

Vanaf de omloop van de molen zullen Pieten het lichtjesfeest om 18.30 uur openen. Sinterklaas, die voor deze gelegenheid een verlichte staf heeft, zal om 19.30 uur de kaarsjes uitblazen. Maar voor die tijd komt ook Tante Jo nog een verhaaltje voorlezen. Wie het koud krijgt kan zich warmen aan de chocomel. Het wordt een Sinterklaasfeest, dat mag je niet missen. www.hetpakjeshuisermelo.nl