Ergotherapeuten bij Alzheimer Café in De Baanveger

ERMELO – Donderdag 6 december komen er twee ergotherapeuten, die regelmatig met mensen met Alzheimer werken, in De Baanveger de avond van het Alzheimer Café verzorgen. Het zijn Marieke van Beek en Anneloes Keesmaat.

Gespreksleider Pieneke Majdandzic zal het onderwerp ‘Ergotherapie ondersteunt in het zoeken naar mogelijkheden als het handelen niet meer vanzelfsprekend is’ in gesprek brengen. Wat kan een ergotherapeut bijvoorbeeld doen voor iemand met dementie? Wat is ergotherapie eigenlijk en als je toch al vergeetachtig bent, kan je dan nog iets ‘nieuws’ leren om dit in je dagelijkse leven toe te passen. Zo ja hoe doen ze dat dan? Beide ergotherapeuten hebben veel ervaring met mensen met dementie en zij geven praktische en handige tips om problemen bij vergeetachtigheid, problemen in het dagelijks handelen zo goed mogelijk aan te passen. Ook zullen ze dingen meenemen om te laten zien hoe het daadwerkelijk in zijn werk kan gaan.

Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Greetje Smid tel: 0341-354461 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.