'Muzikanten weten niet wat ze gaan spelen'

ERMELO/ HARDERWIJK - Crescendo en de Stedelijke Harmonie organiseren op 26 januari de jaarlijkse Winter Play In Harderwijk. 115 Muzikanten uit heel Nederland komen samen in het Harmoniegebouw in Harderwijk. De muzikanten die meedoen weten nog niet wat ze gaan spelen. De muziek wordt ’s morgens uitgedeeld en de hele dag wordt er gerepeteerd om aan het eind van de dag een concert te geven. Dat is de opzet van de play in.

De repetitiedag staat onder leiding van dirigent Gerben Pol uit Zwolle. Gerben, zelf trompettist, zal het een-dags-orkest door de muziek heen leiden en zal ook informatie geven over de muziek, de speelmanieren en de speelhoudingen. Deelnemers uit heel Nederland hebben zich ingeschreven voor deze dag. Van Den Helder tot Nieuwendijk. “Een Play in is een zeer leerzame dag. Je staat onder leiding van een dirigent die je normaal niet voor je orkest hebt staan en die de muziek anders interpreteert dan je eigen dirigent. En de Stedelijke Harmonie Harderwijk heeft een geweldig repetitielokaal en ligt zeer centraal gelegen waardoor het voor mij een plezier is om er naar toe te komen,” zegt een van de deelnemers.
Wie de muzikanten wil komen bewonderen, is vanaf 16:00 uur welkom voor het presentatieconcert in het Harmoniegebouw van de Stedelijke Harmonie Harderwijk aan de Deventerweg 42.