Spiegelverhaal over samenwerken

ERMELO - De Spelgroep van de Zendingskerk repeteert intensief om op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari een musicalvoorstelling te verzorgen. De musical, met de titel Bouwen, is een spiegelverhaal over naar elkaar luisteren en samenwerken. Deze musical is geschreven naar aanleiding van de verbouwing van de Kruiskerk in Nijkerk. Vorig jaar is ook de Zendingskerk verbouwd. Een ideale aanleiding om deze musical in Ermelo, in de inmiddels verbouwde kerk op te voeren.

De musical gaat over een gemeente, die een nieuwe kerk gaat bouwen volgens het beste bouwplan. Er ontstaan uit de gemeente vier groepen bouwers: dromers, denkers, doeners en beslissers. Ze willen niet naar elkaar luisteren of samenwerken. Dan is er Evert, die op zoek is naar zijn geloof en voor het eerste in lange tijd weer de kerk binnen stapt. Uiteindelijk blijkt dat er kinderen nodig zijn om de bouwers naar elkaar te laten luisteren en laten samenwerken. Het is ook een kind die letterlijk het licht en de hoop weer terug in de kerk brengt.

Regisseur Gertia Coenraats is enthousiast over de voortgang van de repetities. De muzikale leiding is in handen van Cor Louwerse. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande liederen, deels christelijk en deels populair repertoire van Abba, Blof, Nick en Simon en Marco Borsato. De uitvoeringen zijn op vrijdagavond 15 en zaterdagavond 16 februari om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30. De toegang is gratis.