Brouwerij op landgoed Staverden

STAVERDEN - Staverden heeft sinds een klein jaar een eigen bierbrouwerij waar mensen met passie speciaalbieren maken. De brouwerij is op afspraak te bezoeken.

Bierbrouwerij De Uddelaer begon in 2015 in Uddel als hobby-brouwerij. Vervolgens heeft de brouwerij zich als micro-brouwerij een positie verworven in de lokale markt. Vanaf het voorjaar van 2018 wordt in het Koetshuis van Kasteel Staverden gebrouwen met een geheel nieuwe brouwinstallatie. Met de huisvesting in het Koetshuis beschikt Bierbrouwerij De Uddelaer, van oud-hockeyer Jacques Brinkman, over een unieke ambiance.

 Traditie

Gastvrijheid en kwaliteit gaan hier hand in hand. De traditie van bierbrouwen vormt een prachtige combinatie met de rijke historie van kasteel Staverden. Het Koetshuis is ingericht als ‘brewpub’. Hier ben je getuige van brouwersactiviteiten en geniet je tegelijkertijd van de resultaten. Naast zes vaste Uddelaer speciaalbieren, staan er regelmatig ‘eenmalig gebrouwen’ bieren op de kaart. Gebrouwen volgens eigen recept. Bieren die de aandacht verdienen. Wie dit allemaal eens van dichtbij mee wil maken kan een rondleiding boeken bij bierbrouwerij De Uddelaer. Dit kan dagelijks en de kosten zijn € 16,00 p.p. Voor meer informatie: www.uddelaer.nl. Voor het reserveren van rondleidngen neem contact op met VVV Ermelo 0341-552200 www.ermelobuitenleven.nl. 
De brouwerij bevindt zich aan de Staverdenseweg 283A in Ermelo.