Inschrijven kan vanaf 21 april

ERMELO – Voor het eerst heeft de organisatie van de Veluwse Bokkentocht besloten om een Lente Editie te organiseren. Deze is gepland op zondag 19 mei. De deelnemers aan de Lente Editie zijn nu ook bekend. 

De Veluwse Bokkentocht is fietstocht over de Veluwe van zo’n 30 á 35 km. De fietstocht gaat door de Veluwse bossen, over het platteland en langs verschillende gezellige cafés/restaurants. Een Lente Editie geeft meer kans op mooi fietsweer en daarom heeft de organisatie besloten om maar liefst twee routes te maken. Eén route door Ermelo en Putten en één route door Garderen, Voorthuizen en Stroe. In elk van de deelnemende bedrijven wordt er een lente- of bockbier getapt en op vertoon van de Bokkentochtkaart krijgt men een heerlijk hapje van het huis. De consumpties moeten worden betaald. Bij elk café ontvangt men een stempel waarbij een volle kaart een Veluwse Bokkenkruisje waard. Deze mooie fietstocht is natuurlijk niet alleen voor bierliefhebbers maar ook voor liefhebbers van veel gezelligheid die liever wat anders drinken.

Deelnemers

Kaarten voor de Veluwse Bokkentocht Lente Editie zijn vanaf 21 april voor tien euro te koop (Op=Op!). Hiervoor krijg je een routebeschrijving met stempelkaart, een lekker hapje in ieder café bij de eerste consumptie en het Veluwse Bokkenkruisje (bij 6 stempels). De start is bij elk deelnemend café op zondag 19 mei tussen 12.00 en 14.00 uur. De deelnemers voor de Ermelo-Putten Route zijn in Ermelo: Speciaalbier Café de Hazeburg, In De Rimboe en Eetcafe de Vos. In Putten: Brasserie Schovenhorst, Restaurant Smakelijck, Terra Nova, burgers and more en Restaurant SES. Deelnemers voor de Garderen-Voorthuizen Stroe Route zijn Voorthuizen: Beatrijs Hoeve/ Voortsche streekbieren, Café de Lindeboom, Brasserie Buitenlust, en De Zanderij. In Garderen is dit Restaurant Ons Lagerhuys en in Stroe Jacobushoeve en Café Restaurant de Rotterdammer.