Tragikomedie De Grens naar boek Harry Mulisch

ERMELO – Op vrijdagavond 8 maart en zaterdagavond 9 maart staat Theatergroep Spiegel in theater De Dialoog met de tragikomedie De Grens naar het boek van Harry Mulisch. 

In verband met familieomstandigheden is theatergroep Spiegel genoodzaakt het aangekondigde toneelstuk ‘Harvey’ te schrappen, in plaats daarvan kan men genieten van de tragikomedie De Grens. De Grens is het verhaal van een brief van de 61-jarige Joachim Lichtbeeld aan de koningin. De man raakt, met zijn vrouw op weg naar schoonmoeder, in zijn auto in benarde omstandigheden. Hij probeert de aandacht te trekken van andere automobilisten en verschillende instanties, maar met teleurstellend resultaat. Dit is slechts het begin van een opmerkelijk verhaal. Getart door regels en de zorgen voor zijn vrouw besluit hij uiteindelijk een brief te schrijven aan de koningin, de enige die boven de wet staat. ‘Ik zal U, Majesteit, niet belasten met de overpeinzingen bij het machteloos terneerliggende lichaam van mijn echtgenote ( ... ) aangezien deze van geen direct belang zijn voor mijn verzoek……’ Een goed geschreven, voor ieder herkenbaar verhaal, die de lezer en in dit geval het publiek de waanzin van bureaucratie en de pijnlijke eenzaamheid spiegelt. De aanvang van de voorstelling is 20.15 uur en de toegangsprijs is € 12,00 (inclusief pauzedrankje).

Kaarten

Kaartverkoop iedere dinsdagmorgen van 10.00-12.00 uur en elke donderdag van 14.00-20.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van De Dialoog in Ermelo. Reserveren kan ook via www.theaterdialoogermelo.nl