Landgoed Ullerberg heeft twee unieke golfbanen

ERMELO - Twee bijzondere golflocaties op Landgoed Ullerberg openen op zondag 7 april het nieuwe golfseizoen. Op deze dag is het mogelijk de on-Nederlandse heuvelachtige baan van The Links Valley te ervaren samen met de unieke heidegolfbaan van Landgoed Ullerberg.

Het zijn twee bijzondere locaties midden in de Leuvenumse bossen. Op het landgoed ligt de privé-heidegolfbaan met een schitterend uitzicht, maar ook de eerste reversible golfbaan van Europa. The Links Valley heeft waanzinnige hoogteverschillen, pure zandgrond, ruig heidelandschap en 18 unieke, uitdagende holes.

Uniek

De golfbaan van landgoed Ullerberg is de enige heidegolfbaan van Europa. In 1923 is de baan getekend door Gerry del Court van Krimpen, destijds een bekende golfer en golfarchitect. De baan is een 9-holes natuurbaan, wat betekent dat men op 'geschoren' heide speelt met greens die natuurlijk opgaan in het heidelandschap en de bossen. De heidegolfbaan is een levende herinnering aan de begindagen van de golfsport in Nederland. Er is een houten golfhuisje met veranda vanwaar een sprookjesachtig uitzicht over de baan. Het landgoed van 250 hectare is in bezit van de erven Waller.

Omkeerbaar

The Links Valley, de gloednieuwe golfbaan die vorig jaar op het landgoed gerealiseerd werd, is een strategisch omkeerbaar ontwerp door architect Frank Pont. Een ingenieus en duurzaam idee omdat Pont zo op een terrein voor negen holes achttien verschillende holes creëerde. De ideale zandondergrond en de stille ligging in de bossen van de Veluwe vormen de basis voor een bijzondere beleving van deze Ermelose aanwinst. De opening van het seizoen wordt georganiseerd om golfers op één dag kennis te laten maken met twee totaal verschillende golfbanen. Het is verplicht om  vooraf in te schrijven. www.ullerberg.nl en www. thelinksvalley.nl.