Presentatieconcert met als thema: Switch in Time

 ERMELO – Zaterdag 23 maart speelt De Ermelose All Times Bigband haar jaarlijkse presentatieconcert in theater De Dialoog. Het thema van deze editie van het jaarconcert is Switch in Time naar de gelijknamige compositie van Sammy Nestico (USA), ooit huisarrangeur van de Count Basie Big Band.

De All Times Bigband, die bijna veertig jaar bestaat, staat bij deze gelegenheid onder de muzikale leiding van Nico Gerhards uit Arnhem. Solistische medewerking wordt verleend door trombonist Arjen Reeser en diverse leden uit de big band zelf. De Bigband brengt muziek van alle tijden ten gehore, zoals de naam van de band al doet vermoeden. De uitgebreide repertoirelijst omvat composities en arrangementen van o.a. Miller, Gershwin, Basie, Nestico, Ellington, Van Heusen, Zawinul, Hancock en Mintzer. Ook maken een behoorlijk aantal vocale arrangementen uit the American Songbook deel uit van het repertoire.

Gastsolist

Door de jaren heen waren Pieter van den Dolder, Bert Pfeiffer, Rini Swinkels en Nico Gerhards de orkestleiders. Bij het traditionele jaarconcert in De Dialoog in Ermelo nodigt de band meestal Nederlandse jazzmusici als gastsolist uit. In 2017 was mondharmonicavirtuoos Martijn Luttmer te gast met zijn Tribute to Jean 'Toots' Thielemans en in 2018 was vibrafonist René ten Cate special guest in het programma Together in concert. Tijdens de 2019 editie Switch in Time staan vooral de eigen solisten van de All Times Bigband in de schijnwerpers en is de charismatische Nico Gerhards gastorkestleider van de big band. De aanvang van het concert is 20.15 uur, de toegangsprijs is €12,50 (inclusief pauzedrankje.

Kaarten

Kaartverkoop iedere dinsdagmorgen van 10.00-12.00 uur en elke donderdag van 14.00-20.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van De Dialoog in Ermelo. Reserveren kan ook via www.theaterdialoogermelo.nl