Hoe kunnen we bestuurskracht vergroten?

ERMELO – Over twee weken mag iedereen weer naar de stembus. Ditmaal kiezen we voor de Provinciale Staten en indirect ook de 75 leden van de Eerste Kamer. De vorm is die van getrapte verkiezingen: de burgers kiezen Provinciale Staten en de leden van Provinciale Staten kiezen op hun beurt de leden van de Eerste Kamer. Maar wat betekent dat voor Ermelo? Op dinsdag 12 maart is er een Politiek Café om vragen te beantwoorden.

De organisatie is in handen van de Bibliotheek Noordwest Veluwe. Voor deze avond zijn lokale en provinciale politici uitgenodigd. In een ongedwongen sfeer gaan zij onder leiding van Jack van Zundert van Bibliotheek Noordwest Veluwe, en Germa Greving, directeur Museum het Pakhuis, met elkaar in gesprek en het publiek. Thema’s die onder meer centraal staan zijn de bereikbaarheid van Ermelo in verband met het toenemende verkeer.
 Maar ook de Regionale Energie Strategie: hoe staat de regio waar Ermelo toebehoort ervoor? Wat als de klimaatdoelstellingen niet worden gehaald?


Balans

Natuur, wonen en recreatie in goede balans naast elkaar laten bestaan is een uitdaging; lokaal, maar ook provinciaal. Dit onderwerp staat dan ook zeker op de agenda tijdens het Politieke Café. Daarnaast komt ook het programma Sterk bestuur in Gelderland aan de orde. Gaan we als afzonderlijke gemeenten nog beter samenwerken om de bestuurskracht te vergroten, of moeten kleine gemeenten, zoals Ermelo, worden heringedeeld tot grotere gemeenten? Het Politiek Café wordt gehouden in Café De Molenaer aan de Stationsstraat 13, aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur.