Voorinschrijving toertocht gestart

ERMELO - Zaterdag 25 mei gaat de 28e Motary van start! De Veluwse Motor Tour Club (VMTC) en de Rotary Club Ermelo-Putten organiseren deze namens de Stichting VMTC-Rotary. Vanaf 1 maart is de voorinschrijving hiervan gestart.

De Motary start op het Kerkplein in Putten en eindigt bij de Gemeentewerf/Arjan Brouwer Motor Trading in Putten. Er is een mooie route uitgezet van ruim 400 kilometer naar het oosten. Met de inzet van zo’n 100 enthousiaste vrijwilligers, een uitstekende catering (laat je broodjes maar thuis!) en bijzonder mooie route wordt het weer een prachtige rit! Ook dit jaar wordt er gereden voor een goed doel: het Bio Vakantieoord, onderdeel van Stichting Bio Kinderrevalidatie. Dit vakantieoord geeft gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind de kans om met elkaar een betaalbare vakantie te vieren op een park met aangepaste vakantiebungalows en toegespitste voorzieningen en activiteiten. Een aantal hulpmiddelen in de bungalows is verouderd en aan vervanging toe. De stichting kan dit niet uit eigen middelen financieren en is afhankelijk van donaties en giften. Daarom heeft het bestuur van de Stichting VMTC-Rotary besloten de opbrengst van de 28e Motary te doneren aan stichting Bio voor de aanschaf van douchebad-wagens, een actieve lift en hoog-laag verzorgingsbedden. Wil je meer weten? Kijk even op de site: www.stichtingbio.nl.

Duurzaam

Deelnemers worden volgens traditie van de start tot en met de finish goed verzorgd qua catering, hetgeen in het inschrijfgeld is inbegrepen . Het enige waarvoor je nog moet zorgen is benzine. De grote deelname bewijst ieder jaar opnieuw dat deze goed georganiseerde motortoerdag, met een opbrengst voor een goed doel, populair is. In het kader van duurzaamheid heeft de organisatie de samenwerking gezocht met Electric Motorcycles. Voor motorrijders die een keer kennis willen maken met elektrisch rijden heeft Electric Motorcycles een aantal motoren van het merk Energica beschikbaar gesteld, welke tegen een tarief van €125,00 gehuurd kunnen worden, waarbij de km's inbegrepen zijn. De leverancier zorgt voor voldoende laadpunten langs de route.

Voorinschrijving

De voorinschrijving is gestart op 1 maart en sluit 16 mei 2019. Voorinschrijven is goedkoper dan inschrijving bij de start en biedt bovendien het voordeel dat men de route enige dagen van te voren ontvangt, op de dag zelf vanaf 8.00 uur de nodige papieren kan afhalen bij de startlocatie en om 08.30 uur kan gaan rijden. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de site van www.motary.nl. De route is naast het papieren roadbook ook beschikbaar op GPS.