Behendigheid testen op fietsparcours

ERMELO - Op donderdag 11 april organiseert de Fietsersbond een fietsinformatiedag, in samenwerking met de gemeente Ermelo, Mobycon en de Rovon. Het is een fietsdag voor senioren (65+) in de Gemeentewerf.

Het wordt vooral een gezellige dag waarin er uiteraard gefietst wordt, maar ook wordt er informatie gegeven hoe je nog veiliger en prettiger kan fietsen. Belangstellenden kunnen met hun eigen fiets of ebike naar de locatie komen. De dag start om 10.15 uur en het programma duurt tot ongeveer 15.30 uur. Het is een heel divers programma met een korte presentatie over het verkeer en de lokale situaties. Ook komt er een fietsenmaker om fietsen te keuren.

Bewegingsdocent

Op een fietsparcours kan men de behendigheid testen. Een bewegingsdocent geeft oefeningen en tips over hoe men fit blijft. Na de lunch wordt er collectief een fietstocht gemaakt. Tot slot komt de wethouder of ambtenaar informatie geven over het lokale verkeersbeleid. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsersbond.

Aanmelden

Men kan zich aanmelden via de website van de Fietsersbond, www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Voor meer informatie: 030-2918171. De kosten bedragen 5 euro per persoon en dat is inclusief koffie/thee en de lunch. (ter plekke contant betalen a.u.b.)