Samen iets leuks ondernemen

ERMELO – De hulpdienst van Welzijn Ermelo is op zoek naar mensen die een uurtje per week of een uurtje per maand tijd hebben om samen met iemand wat leuks te ondernemen. In Ermelo zijn veel mensen op zoek naar meer contact.

,,Het is niet alleen het feit dat iemand boodschappen nodig heeft, samen boodschappen doen zorgt ook voor gezelligheid,” vertelt Hanneke Starre van Welzijn Ermelo. ,,Daarom zoeken we maatjes, betrokken vrijwilligers die anderen willen ondersteunen bij het (weer) mee kunnen doen in de maatschappij.”

Klik

Het gaat hierbij om individueel contact, meestal bij de hulpvrager thuis. ,,Soms blijkt er zo’n klik te zijn dat mensen meer samen leuke dingen gaan doen” Starre weet dat sommigen inmiddels samen een voetbalwedstrijd bezoeken of een keer naar het theater gaan.
Maar een maatje kan ook zijn om samen te wandelen of te fietsen of bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken. Starre: ,,Het gaat vaak om mensen die weinig of geen sociale contacten hebben. Soms zijn het mensen met een beperking die een bepaalde mate van afhankelijkheid hebben van anderen.” Ook structuur aanbrengen in het huishouden of bijvoorbeeld boodschappen doen kan een vraag zijn waar een maatje bij kan ondersteunen.

Waarom zou je?

Wie graag wat gezelligs wil ondernemen met iemand die door omstandigheden in een isolement is geraakt kan contact opnemen met Welzijn Ermelo. Zo kan je iemand een steuntje in de rug geven om zijn doel te bereiken. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand maatje wordt. Welzijn Ermelo komt graag in contact met deze mensen. Kim Straatman of Hanneke Starre, 0341-551678 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.