De Koe is er klaar voor

ERMELO - Zaterdag 11 mei is het weer Nationale Molendag. Traditiegetrouw is er dan van alles te beleven in en rond Molen De Koe. Vanaf 10.30 uur is er op het Molenaarsplein een markt. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten en natuurlijk is er passende muziek.

Bij de molen zijn natuurlijk de overheerlijke pannenkoeken van eigen molenmeel weer te koop. Ook is er koffie, thee met eigen gebakken molencake. De molenwinkel heeft speciaal voor de Molendag diverse aanbiedingen. Gerrit Pelle maakt met zijn ballonnen de mooiste figuren, van dieren tot bekende stripfiguren. En wie dat ook eens wil proberen, kan zich melden. 

Ben on Sax

Ben on Sax, een bevlogen muzikant die met een breed repertoire jong en oud weet te boeien, zal optreden. Daarnaast komen er ook twee Ermelose koren op. Ermelodie brengt een zeer divers en herkenbaar repertoire voor breed publiek. En het gezelligheids- en shantykoor Ermeluiden, bestaande uit zo’n 45 leden, brengt welbekende liederen begeleid door accordeonisten, een drummer en een fluitist. Museum Het Pakhuis verzorgt in samenwerking met de Stichting Ermelo's Kunstcollectief (StEK) een creatieve activiteit. Aansluitend bij de tentoonstelling over de wolf kan er op het Molenaarsplein een wolf geschilderd worden. Wie kan dit bijzondere dier mooi op het doek zetten?

Fietstocht langs molens

Fiets mee met de Molenfietstocht, georganiseerd door het VVV Ermelo. Start is vanaf 09.00 uur bij de VVV-kraam op het Molenaarsplein. De afstand is 35 kilometer. Meer informatie over de fietstocht op www.ermelobuitenleven.nl.