'Het wordt gegarandeerd een groot feest'

ERMELO – Sociaal werker Monique Tuns en haar stagiaire Amber Pasman zijn druk bezig met het organiseren van het eerste Huttenbouwfeest in Ermelo.

Op het parkeerterrein naast sportcomplex Calluna zal tussen 20 en 22 augustus een minidorp van houten hutjes ontstaan. Maximaal honderd kinderen van groep 3 t/m 8 zullen met hamers en spijkers aan de slag gaan. Ook zullen er dagelijks sportactiviteiten aangeboden worden.
,,Het Huttenbouwfeest organiseren we, omdat we vinden dat er in de zomervakantie weinig aanbod is voor de kinderen,” aldus Tuns. Het doel van het huttenfeest is een goede tijd beleven, samenwerken en de creativiteit van de kinderen stimuleren. ,,Het Huttenbouwfeest zal gegarandeerd een feest worden voor jong en oud.”

Vrijwilligers

De organisatie is ook op zoek naar vrijwilligers. ,,Het liefst zoeken wij mensen die alle vier dagen aanwezig kunnen zijn, of in ieder geval de dinsdag, woensdag en donderdag. Dit zodat we het huttenbouwfeest kunnen uitvoeren met een vast team,” legt Tuns uit. ,,Uiteraard zal er ook iets tegenover staan. Hiervoor zullen we na het huttenbouwfeest nog iets voor gaan organiseren.” De kosten zijn 10 euro per deelnemer. Inschrijven kan vanaf 1 mei 12.00 uur via welzijnermelo.nl/activiteiten/huttenbouwfeest