Inspiratiebron voor schrijvers en kunstenaars

ERMELO - De wolf is een dankbare inspiratiebron voor schrijvers, musici en kunstenaars. In de tentoonstelling WOLF wordt naast het natuurhistorische verhaal ook de culturele kant van de wolf belicht. Schrijver Lyda Westerink opent haar sprookjescafé, tussen de wolven in museum Het Pakhuis. ,,Vanaf mijn vroegste jeugd lééf ik in verhalen,” vertelt Westerink. ,,Mijn moeder en oma’s lazen ze voor, een oude buurvrouw vertelde ze en zodra ik kon lezen, verslond ik boeken. En toen… wandelde Roodkapje mijn leven binnen.”

Iedereen met veel of helemaal geen schrijfervaring, tussen de 9 en 99 jaar, kan meedoen. ,,Ervaar hoe heerlijk het is om je fantasie de vrije loop te laten. Je zult verrast zijn over je eigen schrijfsels!” Westerink raakte onder de indruk van Roodkapje. ,,Mijn hart sprong op: wat een lekker eigenzinnige meid! Die blijft niet ‘keurig’ op het pad, nee, gevaar of niet, erop af,” vult de schrijfster aan. ,,Als verhalenliefhebber genoot ik van de gelaagdheid in haar verhaal en de tijdloosheid ervan: Roodkapje blijft voor steeds nieuwe generaties herkenbaar. Als schrijfadviseur zag ik de ijzersterke opbouw: het vertelschema van Roodkapje is echt de moeder aller verhalen. Ook mijn roman Wolfs muze is onder háár inspiratie ontstaan.”

Aan de slag

Wie ook geïnspireerd wordt door de wolf of Roodkapje, kan zelf met de pen aan de slag. Lyda Westerink komt op donderdag 2 mei om 14 uur naar museum Het Pakhuis. Zij zal de workshop begeleiden en jong en oud uitdagen een verhaal op papier te zetten. Reserveren is niet nodig en deelname is gratis, men betaalt alleen museumentree. www.hetpakhuisermelo.nl