Stichting organiseert gratis concerten voor zorginstellingen

ERMELO – Op woensdag 8 mei vindt er weer een Lukas Middagconcert plaats in de Lukaskerk op Landgoed Veldwijk. De Stichting Stroopwafelconcerten organiseert dan om 16.00 uur haar eerste stroopwafelconcert met als thema Vrijheid.

Het concert wordt verzorgd door vioolleerlingen van Marieke Booy uit Putten, oprichtster van het Veluws Jeugd Ensemble. De Stichting Stroopwafelconcerten werd begin 2019 opgericht door de Ermelose ondernemer Harry van Asselt. Stroopwafelconcerten zijn bedoeld voor bewoners en verzorgers van zorginstellingen en worden op locatie georganiseerd in de regio Amersfoort – Ermelo – Zwolle. De première van de Stroopwafelconcerten vindt op 8 mei plaats in de Lukaskerk op Landgoed Veldwijk. Op 5 september het tweede op Sonnevanck in Harderwijk. Andere concerten zijn in voorbereiding.

Marieke Booy

Stroopwafelconcerten worden gegeven door getalenteerde jonge musici in opleiding, die daarmee extra podiumervaring kunnen opdoen en kennis kunnen maken met een dankbaar publiek. De vioolschool van Marieke Booy-Elbertsen in Putten is één van de talentklassen voor jonge musici waarmee de stichting samenwerkt. Booy studeerde viool aan het conservatorium van Amsterdam en Rotterdam en heeft diverse masterclasses gevolgd. Ze werkt als concertmeester bij Stichting Ars Musica. Ze is een veelgevraagd violiste en heeft ook veel cd-opnames op haar naam staan. Daarnaast verleent ze haar medewerking aan theatervoorstellingen en workshops. Ook werkt ze samen met bands. Sinds 2009 heeft ze een succesvolle vioollespraktijk in Putten en geeft ze leiding aan het "Veluws Jeugd Ensemble". Ook treedt ze regelmatig op met haar eigen ensemble. Dit ensemble kan in allerlei varianten ingezet worden en geeft o.a. sfeervolle huiskamerconcerten. Ook verzorgen zij sfeervolle muziek op feesten en bedrijfspresentaties.

Bakkers

Voor elk concert bakken bakkers van het dagactiviteitencentrum De Oude School van ’s Heeren Loo verse stroopwafels, die gratis aan het publiek worden aangeboden. Op deze manier biedt de stichting deze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een extra dagactiviteit aan. De Lukas Middagconcerten is een initiatief van de activiteitendienst, Lukasfondsen dienst Geestelijke Verzorging van GGz Centraal, landgoed Veldwijk. De concerten zijn altijd gratis te bezoeken en zijn voor cliënten, naasten, medewerkers, vrijwilligers en andere belangstellenden.