Cursus 'Laat jouw tuin zoemen'

ERMELO - De KNNV organiseert een korte cursus 'Laat jouw tuin zoemen'. Belangstellenden leren hoe men de tuin bij-vriendelijk kan inrichten en onderhouden.

Meer bij-vriendelijk groen is hard nodig, want wilde bijen hebben het moeilijk. Men helpt bovendien niet alleen de bijen, maar ook andere insecten en de biodiversiteit in het algemeen. En men krijgt er een zoemende en bloeiende tuin voor terug. De cursus (2 lesavonden en een excursie)  bestaat uit het herkennen van de verschillende wilde bijen en weten wat zij nodig hebben. Ook leren de deelnemers hoe men een tuin bij-vriendelijk kan maken. Dit heeft te maken met de keuze van de juiste beplanting en onderhoud. Hoe maak je dan een persoonlijk tuinplan?

Excursie

De eerste lesavond vindt plaats op 21 mei in Het Pakhuis. Daarna volgt een excursie op 25 mei bij Ontmoetingstuin De Rietmeen Harderwijk. Daar wordt een rondleiding gegeven met informatie over verschillende planten. Daarna is er tijd en gelegenheid om plantjes te kijken/kopen die in het persoonlijke tuinplan kunnen worden opgenomen. De cursusleiders zijn aanwezig voor advies. De tweede lesavond is op 4 juni in Het Pakhuis Ermelo van 19:30 – 22:00 uur. Aanmelden voor 15 mei via de website van de KNNV NW Veluwe. Informatie: Dick Dooyewaard tel: 0341-254538 / e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.www.knnv.nl/noordwestveluwe