Vroege wandeling over lanen en bospaden

ERMELO - Op zaterdag 8 juni organiseren de boswachters van Geldersch Landschap en Kasteelen een Luilakwandeling op het Landgoed Staverden. 

Luilak is een eeuwen oude traditie op de zaterdag voor Pinksteren (niet te verwarren met dauwtrappen; dat is van ouds op Hemelvaartsdag). Jongelui stonden met Luilak heel vroeg op en maakten de uitslapers wakker met veel lawaai. Dat gaan we niet doen. Als we juist stil zijn zien we misschien zelfs nog edelherten. In ieder geval gaan we genieten van de natuur en de geluiden van het ontwakende bos. De wandeling gaat over lanen en bospaden, langs de beek en over velden. En als we thuis komen liggen de luilakken nog in bed… Reserveren noodzakelijk.

Deelname

De wandeling start om 5.30 uur en duurt ca. 2,5 uur. De tocht voert over onverharde paden, dus pas kleding en schoeisel aan de omstandigheden aan. Deelname aan de wandeling kost 5,00 euro p.p., kinderen 6 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen lopen gratis mee op vertoon van een geldige donateurspas. De startlocatie is op de grote parkeerplaats van Landgoed Staverden aan de Uddelermeerweg. Informatie: Yvonne Verhoef, tel. 06-18397080 of Jan Bos, tel. 06-20203110.