Lezing over een 'krankzinnig avontuur'

ERMELO - Arjan Dwarshuis zette in 2016 een wereldrecord; in één jaar tijd spotte hij 6855 vogelsoorten, 65 procent van alle soorten ter wereld. Op dinsdag 4 juni vertelt hij zijn verhaal bij Riemer & Walinga Boekverkoopers.

Toen Arjan Dwarshuis op zijn twintigste – in het holst van de nacht, op het dak van een vrachtwagen in het Andesgebergte – voor het eerst van het fenomeen Big Year hoorde, het legendarische record vogels kijken, nam hij zich voor ooit wereldrecordhouder te worden. Voor de meeste mensen blijft zo’n voornemen een droom, maar Dwarshuis zette door: tien jaar later begon hij zijn reis die hem een jaar lang door veertig landen en vijf continenten voerde. 

Lezing

 

Tijdens de lezing neemt Arjan ons mee op zijn duizelingwekkende, krankzinnig avontuur waarin hij dag in dag uit, een jaar lang naar vogels zocht in zo'n 40 verschillende landen. Van de apenarend op de Filipijnen tot de hoorngoean in de nevelwouden van Guatemala: Arjan Dwarshuis heeft ze gezien. Zijn boek Een bevlogen jaar is helaas niet alleen een verslag van een meeslepend avontuur, het biedt ook een onthutsende blik op de teloorgang van de natuur. Aan de hand van een aantal hoogte- en dieptepunten laat Dwarshuis zien hoe een zogeheten Big Year in zijn werk gaat. Hij vertelt over de voorbereidingen en het documenteren. Over hoe hij deze vogelrace rond de wereld diepgang gaf en waar zijn passie van vogels vandaag komt. Het verhaal wordt verteld aan de hand van spectaculaire foto's en fragmenten uit de film Arjan's Big Year.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Riemer & Walinga Boekverkoopers. De lezing is op dinsdag 4 juni, aanvang 20.00 uur. Toegang €8,50. www.deboekverkoopers.nl