Thema dit jaar is: Kleur je dag

ERMELO – De Vakantie Bijbelweek in het Kerkelijk Centrum gaat door! Het scheelde overigens maar een haartje omdat de organisatie door ziekte en een tekort aan vrijwilligers de bezetting niet rond dreigde te krijgen. Een noodoproep, die eind juni gedaan werd, hielp.

De Vakantie Bijbel Week, die valt onder de verantwoordelijkheid van de Hervormde Gemeente (PKN), wordt al vele jaren gehouden in de laatste week van de schoolvakantie. ‘Het is een week voor kerkelijke kinderen, maar zeker ook voor de niet-kerkelijke kinderen uit de groepen 1 t/m 8 van de basisscholen’, aldus de organisatie die bestaat uit een kernteam van leden uit verschillende kerken. Vanaf de beginjaren is de basis het kerkelijk Centrum, wat later werd uitgebreid naar de Westerkerk vanwege de grote aantallen kinderen. Een paar jaar terug is besloten om weer naar een locatie terug te gaan. De laatste jaren bezoeken er dagelijks zo’n honderd tot tweehonderd kinderen de activiteiten. Twee jaar terug is er toch weer besloten om de groepen te splitsen. ‘Er is een programma voor de kinderen van groep 1 t/m 6 in het Kerkelijk Centrum en groep 7 en 8 hebben een eigen programma in de Rehobothkerk’.

Thema

Elk jaar is verbonden aan een thema. ‘Dit jaar is het thema: 'Kleur je dag'. We maken hierbij gebruik van het woordeloos boek’. Dagelijks wordt er door vrijwilligers met de kinderen veel verschillende activiteiten gedaan vanuit het evangelie. Dit doen ze door middel van liedjes zingen, knutselen, luisteren naar verhalen uit de Bijbel en nog veel meer. De Vakantie Bijbel Week vind plaats in week 35 (26-29 augustus) en is op maandagmiddag en dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend. De zondag er na is er als afsluiting een speciale kerkdienst in het Kerkelijk Centrum.