Vierde Folksessie in Het Wapen van Ermelo

ERMELO – Op zondagmiddag 11 augustus is er de vierde folksessie van dit jaar in Het Wapen van Ermelo. Als de zomergoden de muzikanten en het publiek goed gezind zijn, spelen ze lekker buiten en maken van het centrum van Ermelo de ‘place to be’.

Uiteraard is daarbij de aanwezigheid als publiek of als muzikant natuurlijk van groot belang. De Folksessie begint om 14.00 uur en de entree is gratis. Ter herinnering de ingrediënten van een folksessie: een folksessie is een informeel samenspel van muzikanten, zangers en zangeressen. Iedereen die een instrument bespeelt of zingt kan meedoen. Deelnemers zitten in een kring om rond de ‘stamtafel en zetten om beurten een lied in. Eenvoudig of moeilijker, alleen of samen, alles is in principe mogelijk. Ook is het leuk om naar elkaar te luisteren.

Muzikantentafel

‘Folk’ wordt bij deze sessies muzikaal vertaald in de breedste zin van het woord. Dus zowel folkmuziek uit Ierland als uit bijvoorbeeld Amerika, Afghanistan, Syrië of Frankrijk kan aan bod komen. Plezier in muziek staat voorop! Elke keer wordt het drukker rond de muzikantentafel en in de kring van liefhebbers van deze muziek erom heen. Dus kom op tijd om een mooi plekje dichtbij de muzikanten te veroveren.