Pullen bier, braadworst en Duitse schlagers

ERMELO - Voor de vierde maal op rij organiseert Feest-in-Ermelo het grootste verkleedfeest van Ermelo. Dit geweldige Oktoberfeest is volledig geïnspireerd op het traditionele Oktoberfest in München. ,,Waan je in Duitse sferen en trek je Lederhose of Dirndl maar weer uit de kast!” zegt Robert Jonker, eigenaar van De Dorpskamer en medeorganisator van het Oktoberfeest dat gehouden wordt op zaterdag 28 september op ’t Weitje in Ermelo.

De ingrediënten zijn lange biertafels, halve liter pullen, braadworsten en inhaken op typische Duitse muziek. Bezoekers dienen wel de tekst van het meest beroemde en beruchte drinklied in Duitsland mee te zingen: Ein Prosit! Elke 10 minuten galmt dit opzwepende bierlied door de biertent en springt iedereen op de banken om de tekst uit volle borst mee te zingen.

München van de Veluwe

In 2016 hadden horecaondernemers Marco van Dijk en Marnix Grift het idee om de Duitse traditie van het Oktoberfest naar Ermelo te halen. Na het succes van de eerste editie breidde de initiatiefnemers het uit door ook Anita’s Schlager Parade op het programma te zetten. Net als voorgaande drie jaren wordt alles uit de kast getrokken om ’t Weitje in Ermelo voor één avond ‘het München van de Veluwe’ te laten zijn! Lange biertafels, halve liter pullen, braadworsten en inhaken op typische Duitse muziek vanaf het podium in de Muziektent zorgen wederom voor een onvergetelijke avond! Nieuw dit jaar is dat het volledige feest zal plaats vinden in een grote tent; met andere woorden het feest is volledig overdekt. ,,Naar aanleiding van onze ervaringen van de vorige edities is gekozen voor één grote tent, die de Muziektent waarin de artiesten optreden, geheel omsluit,” aldus de organisatoren. Wie kaarten wil bestellen klikt hier.