In de Rimboe haalt publiekstrekkers naar Ermelo

ERMELO - Reggae, Ska en zomerse geluiden zorgden er zondagavond voor dat het publiek op camping In de Rimboe niet stil kon blijven staan. Met Seagulls in het voorprogramma en Bare Jams op het hoofdpodium hadden de organisatoren een sterke programmering voor het mini muziekfestival weten te realiseren. Honderden mensen genoten van het feest aan de bosrand van Ermelo. Jonge muzikanten met een tomeloze energie wisten het publiek gedurende drie uur te vermaken.

Vorig jaar bestond de camping zeventig jaar en het familiebedrijf besloot dit jubileum een muzikaal tintje te geven, immers muziek is synoniem voor de familie Van der Meulen. Het succesvolle jubileumfeest smaakte naar meer en dat resulteerde in een muziekfestival eerder dit jaar met een kleine versie afgelopen zondag. Daarbij was Bare Jams de grote publiekstrekker. Dit collectief, afkomstig uit de UK, weet muziekgenres op bijzondere wijze te combineren. Reggae, soul, pop en ska invloeden worden gecombineerd tot een uniek geluid. Wat acht jaar geleden begon als een straatmuzikantenduo is uitgegroeid tot een zevenkoppig feestfenomeen.

Klachten

Dat niet iedereen van de muziek genoot, bleek uit de politiecontrole zondagavond. De politie had meerdere klachten gekregen van Ermelose inwoners. De muziek was namelijk van verre te horen. Toch lag dat niet aan het volume van de muzikanten. ,,De politie heeft metingen gedaan en alles viel binnen de normen van de vergunning,” vertelde een van de organisatoren. Het was windstil en warm waardoor het zou kunnen zijn dat luchtdeeltjes meer in beweging waren en zo de trilling naar boven versleepten. Deskundige Sietze Boonstra van het akoestisch adviesbureau GeluidMeesters kon er vanmorgen geen verklaring voor geven. ,,Geen situatie is gelijk en ik ben er niet bij geweest,” vertelt hij. Wel spelen elementen als wind en warmte hierbij een belangrijke rol. Boonstra doet momenteel een onderzoek in opdracht van de gemeente ter onderbouwing van een nieuw geluidbeleid in Ermelo.