Feest voor jong en oud op 't Weitje

ERMELO - De crew van Eat N Beat draait deze zomer op volle toeren om op 31 augustus het eerste lustrum te kunnen vieren. Traditiegetrouw staat dit festival gepland aan het eind van de zomervakantie en ook dit jaar is ’t Weitje de locatie.

,,We hebben een hele hechte club mensen waarmee we dit organiseren,” vertelt mede-initiatiefnemer Bert Onderweegs. ,,Na de opbouw, het evenement zelf en het opruimen ben je met zijn allen helemaal stuk. Maar ook is er telkens een gezamenlijke trots op datgene wat we bereikt hebben.” Onderweegs vindt het moeilijk dat gevoel uit te leggen. ,,Het is verslavend!” zegt hij lachend. ,,Maar het is vooral geweldig om zoveel mensen blij te kunnen maken met zo’n feestje.”

Grote namen

Ieder jaar bedenkt het team elementen om ’t Weitje knus en gezellig aan te kleden. Dat is een van de dingen die het foodfestival bijzonder maakt. Zoiets eenmalig organiseren is niet onmogelijk, maar een festival kunnen continueren is een ander verhaal. Eat N Beat doet dit al vijf jaar. Daarom zorgt het team ook voor een professionele marketingcampagne en staan er grote namen op de lijst van DJs. ,,We pakken dit jaar ook extra uit,” aldus Onderweegs. ,,Overdag is er lekkere 'laid back lounge' muziek van onze eigen Ermelose Dj Sieb en DJ Ronny. In de avondschemering gaan we er een flink feestje van maken!” De klapper van de avond is Sandro Silva. ,,Ik weet bijna zeker dat iedereen zijn nummer Epic kent. Maar Sylva is veel meer dan Epic en dat gaan de mensen de 31e meemaken.”

55 jaar Van Buuren Opleidingen

Voor de iets jongere generatie staan Darryl Live en Orphicz achter de draaitafels. ,,Zij zullen het feestterrein helemaal op zijn kop te zetten. Ook Jeroen Post is weer van de partij en DJ Jorda gaat de avond weer groots afsluiten.” Het lustrumjaar voor Eat N Beat valt gelijk met het 55e jaar voor Van Buuren Opleidingen. ,,Dat is ook een sponsor van Eat N Beat en we bedachten dan ook direct dat we daar wat mee moesten doen,” aldus Onderweegs. ,,Tijdens Eat N Beat krijgt iedereen die een foto post op facebook of Instagram een Theorieopleiding van VanBuuren Opleidingen. Helemaal gratis en voor niks.” Hoe dat precies werkt, wil de organisator niet verklappen. Mensen moeten gewoon op 31 augustus naar ’t Weitje komen.

Kidscorner

Ook voor de jonge gasten is weer van alles georganiseerd. In de kinderhoek komt een mechanische stier en grote bungee trampolines. Tegelijkertijd kunnen kleine kunstenaars schilderen op een enorm doek en zijn spellen als Jenga XXL en reuze Twister opgesteld. Alle kinderen in de kidscorner krijgen een zakje chips en een beker Pauwer Limonade. Voor volwassenen is er ook voldoende te beleven met twaalf foodtrucks. Ook Burgbieren is van de partij met een aantal prachtige biertjes en de Wijntherapeut vertelt alles over de lekkerste wijnen bij de te verkrijgen gerechten.

Pokebowls en kipkluifjes

Naast bekende roodtrucks heeft de organisatie ook een flink aantal ‘nieuwe’ trucks weten te boeken. ,,We moeten allemaal aan de pizza’s, de pokebowls en kipkluifjes,” besluit Onderweegs. Check de website www.eatnbeat.nl om te bekijken welke foodtrucks en dj's er allemaal komen. ,,Eat N Beat is het enige festival op ’t Weitje waar je geen entree voor hoeft te betalen. Het begint om 12:00 uur en de muziek stopt om 23:30 uur.