Elfde editie van herfst, bockbier en gezelligheid

ERMELO – Op zondag 13 oktober wordt de elfde editie van de Veluwse Bokkentocht gehouden. Een prachtig jaarlijks terugkerend evenement om te genieten van de herfst op de Veluwe, bockbiertjes en gezelligheid. 

De Veluwse Bokkentocht wordt natuurlijk op de fiets gereden, dit jaar met maar liefst twee routes. Deze herfstige fietstochten gaan door Ermelo, Putten en Garderen en zijn beide zo’n 35 km. De tochten gaat door de Veluwse bossen, over het platteland en langs acht gezellige cafés en restaurants. In elk bedrijf wordt er een ander bockbier getapt en op vertoon van de Bokkentochtkaart krijgt men er een herfstig hapje bij. Bij elk café ontvangt men een stempel en acht stempels is een Veluwse Bokkenkruisje waard. Uiteraard is deze gezellige fietstocht niet alleen voor bierliefhebbers maar ook voor liefhebbers van veel gezelligheid die liever wat anders drinken dan bockbier. Kaarten voor de Veluwse Bokkentocht kosten tien euro. Men ontvangt dan een routebeschrijving met stempelkaart, per café een gratis hapje bij het eerste drankje (de consumpties betaalt men zelf) en natuurlijk het Veluwse Bokkenkruisje.

Voorverkoop

Op zondag 15 september vanaf 16.00 uur zijn de Veluwse Bokkentochtkaarten te koop bij Speciaalbier Café de Hazeburg in Ermelo en Café De Bosrand in Putten maar OP = OP! Starten kan bij elk deelnemend café op zondag 13 oktober 2019 tussen 12.00 en 14.00 uur. De deelnemende bedrijven tijdens de Veluwse Bokkentocht HERFST EDITIE van 2019 zijn voor de Oranje Route: De Hazeburg, Ermelo met Burg Herfstbok, Restaurant Bonaparte, Ermelo met Chouffe Bok 6666, In de Rimboe, Ermelo met Hertog Jan Bock, De Bourgondiër, Garderen met ’t IJ IJbok, Ons Lagerhuys, Garderen met Brugse Bok, De Bosrand, Putten met Amstel Bock, Terra Nova, Putten met Texelse Bock en De Oude Deel, Putten met Brand Dubbel Bock.

Paars

De Paarse Route gaat langs: De Hazeburg, Ermelo met Burg Herfstbok, La Foresta, Ermelo met Uddelaer Dubbel Bock, De Wildebras, Garderen met Voortsche BoQ, Brasserie Schovenhorst, Putten met Bax ‘Cinnamon Weizenbock, Smakelijck, Putten met Hert Wild Leven, De Oude Deel, Putten met Brand Dubbelbock, De Vos, Ermelo met Jopen 4-granen bok en ’t Zomernest, Ermelo met Texelse Bock. Voor meer informatie en foto's van vorig jaar: www.veluwsebokkentocht.nl