Osman schildert vrouwelijk schoon

ERMELO/ REGIO - Dit weekend openden diverse kunstenaars hun ateliers tijdens de Kunstroute Noordwest Veluwe. Een ideale gelegenheid om een 'kijkje in de keuken' te nemen, in gesprek te gaan met de kunstenaars over hun werk en om te genieten van het enorm gevarieerde aanbod van kunstwerken.

Schilderijen, beeldhouwwerken, papierobjecten, keramisch werk, sieraden, fotografie, houtbewerking, textielkunst, metaalkunst en tekeningen waren te bewonderen. Het weer maakte dat veel belangstellenden zaterdag en zondag op de fiets een route langs de diverse locaties fietsten. ,,Zaterdag was het al enorm druk," vertelt kunstschilder Chalak Osman. Hij heeft zijn schilderijen tentoongesteld in galerie Leonardo da Vinci.

Vrouwen

Osman is bekend van zijn, veelal abstracte, olieverfschilderijen die zich kenmerken zich door diepte, ruimtelijke werking, balans en verloop van kleuren. Hij maakt hierbij gebruik van verschillende materialen als zand en pasta. ,,Maar door de overloop van kleuren vormt het weer een geheel,” vertelt hij. Osman heeft echter dit weekend ook een reeks grote doeken waarop hij dames geportretteerd heeft. Ieder schilderij heeft een indrukwekkend verhaal.

Negen kunstenaars

 In Ermelo konden belangstellenden op bezoek bij negen kunstenaars. Veel mensen pakten dit weekend de kans om lokale kunst te bekijken. Daarbij waren er kunstenaars die goede zaken deden en werk verkochten. www.kunstroute.nu