Bijzonder kamermuziekensemble treedt op in Ermelo

ERMELO -  Op zaterdagavond 12 oktober treedt het Ensemble Lumaka op in de Oude Kerk in Ermelo. Ensemble Lumaka is op dit moment één van de meest actieve kamermuziekensembles van Nederland en uniek in zijn harp-fluit-strijktrio-bezetting en specifieke klankwereld.

In wisselende bezettingen – harp, fluit, viool, altviool, cello - brengt het een programma met muziek van Franse componisten uit de eerste helft van de 20e eeuw. Gabriel Pierné, Maurice Ravel, Jean Françaix, Claude Debussy, grote namen die garant staan voor sfeervolle muziek in de karakteristieke klankkleuren van hun tijd, verrassend, fantasievol, fijnzinnig. 

Geliefd repertoire

Vijftien jaar geleden richtten fluitiste Jana Machalett, altvioliste Martina Forni en harpiste Miriam Overlach het Trio Lumaka op, tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Later werd het trio uitgebreid tot het Ensemble Lumaka, door het toetreden van cellist Charles Watt en violiste Saskia Viersen. De musici spelen ieder een unieke solistische rol, maar zij laten hun instrumenten optimaal met elkaar versmelten. Onvermoeibaar is Lumaka op zoek naar onbekend of verloren gegaan repertoire waarin de bijzondere klankwereld van fluit, strijktrio en harp tot uitdrukking komt. Veel van dergelijke composities ontstonden tussen de twee Wereldoorlogen. Die periode is er een van tegenstrijdige emoties, verrassend en grillig – en betekent vaak een openbaring voor musici en publiek. Daarnaast legt het ensemble zich toe op het maken van arrangementen van bekend en geliefd repertoire. Het concert begint om 20.00 uur.