Veel geld nodig voor onderhoud van uniek Rijksmonument

ERMELO – Vorig jaar bracht de rommelmarkt van de CIVOS in Staverden 6500 euro op. De organisatie is benieuwd hoeveel er dit jaar opgehaald gaat worden voor het onderhoud van het bijna honderd jaar oude Rijksmonument. Zaterdag 5 oktober wordt er de gezellige rommelmarkt aan de Allee gehouden. Dit jaar al weer voor de veertigste keer. 

Al weer voor de veertigste maal wordt er een rommelmarkt gehouden in en om de Ontspanningszaal in Staverden. De opbrengst gaat weer naar het onderhoud van deze zaal die wordt beheerd door de CIVOS, wat staat voor Commissie Interne Verbetering Ontspanningszaal Staverden. Vanaf 9.00 uur is er volop keuze in diverse goederen die door de vele vrijwilligers is gesorteerd en uitgestald in en rondom de Ontspanningszaal. Voor jong en oud, voor iedereen is er wel wat in de aanbieding. Het past ook helemaal in deze tijd om goederen niet weg te gooien, maar opnieuw gebruiken als het kan. Om 14.00 uur zullen een aantal goederen bij opbod worden verkocht. De hele dag is het buffet geopend voor een hapje, zoals pannenkoeken en snert (ook om mee te nemen) en een drankje.

CIVOS

De Ontspanningszaal in Staverden is een gemeenschapsruimte waar verenigingsavonden worden gehouden. Ook buurtbewoners kunnen zaalruimte huren voor familiefeestjes en andere aangelegenheden. Het gebouw in de bossen van Staverden wordt beheerd door de CIVOS, dit staat voor Commissie Interne Verbetering Ontspanningszaal Staverden. De opbrengst wordt besteedt aan het onderhoud van de zaal. De Ontspanningszaal is oorspronkelijk een barak voor het Belgisch interneringskamp in Harderwijk (1914-1918) en werd in 1921 door Herman Theodoor s’Jacob, de eigenaar van Kasteel Staverden, opgekocht en als Ontspanningszaal beschikbaar gesteld. De Ontspanningszaal is sinds 2002 een Rijksmonument.