Ermelose pianist presenteert gloednieuw materiaal

ERMELO - Op vrijdag 1 november 2019 presenteert pianist/ componist Jan Geijtenbeek uit Ermelo zijn nieuwe EP in de Catharinakapel in Harderwijk. Hij zal tijdens dit concert samenspelen met de Nederlandse toptalenten contrabassist Thomas Pol (bekend van o.a. het Benjamin Herman trio) en drummer Niek de Bruijn (bekend van o.a. de Houdinis). Het trio speelt lichtvoetige jazzmuziek met pakkende melodieën, verassende harmonieën en avontuurlijke improvisaties.

,,Het is lang geleden dat ik in Nederland heb opgetreden,” vertelt Geijtenbeek die de afgelopen tijd vooral in Boston vertoefde. Daar schreef hij gloednieuw materiaal. Drie jaar geleden gaf Geijtenbeek, ook in de Catharinakapel, een uitzwaaiconcert en vertrok hij naar Amerika. ,,Een fantastische ervaring!” vertelt de Ermeloër. Hij is in New York de studio ingedoken om nummers op te nemen. ,,Dat heb ik gedaan met Simón Willson en Colin Stranahan.”

Muzikale reis

Over zijn muzikale reiservaring vertelt Jan Geijtenbeek ook tijdens het concert. ,,Naast de stukken van de titelloze release zullen we dus ook nieuw werk laten horen. En als klap op de vuurpijl zullen er ook heerlijke wijnen van de Wijntherapeut worden geschonken.” De deuren van de Catharinakapel gaan open om 19:45 uur. Het concert begint om 20:15 uur. Kaarten reserveren via www.catharinakapel.nl