Bezoek aan gemeentelijke en rijksmonumenten

ERMELO/STAVERDEN – Zaterdag 12 oktober kan men monumenten op Landgoed Staverden die gewoonlijk gesloten zijn, bezoeken. De boswachters van het Geldersch Landschap & Kasteelen begeleiden deze bijzondere wandeling.

Staverden staat vooral bekend om het kasteel, maar wie weet dat er maar liefst dertig gebouwen op het landgoed staan? Ruim de helft daarvan is rijksmonument of gemeentelijk monument. Het kasteel is momenteel niet toegankelijk, maar men kan onder leiding van de boswachters wel enkele woningen, boerderijen en het kerkje op het landgoed bezoeken. De boerderijen en woningen worden nog steeds bewoond en de boswachters vragen de deelnemers daarom ook gepast om respect tijdens de rondleidingen.

Consumptie

In een van de boerderijen krijgen de deelnemers een consumptie. De tocht voert over onverharde paden. Het is wel verstandig om kleding en schoeisel aan de verwachte (weers)omstandigheden aan te passen. De wandeling is niet geschikt voor kinderen. De wandeling van zo'n twee uur start om 14.00 uur op de grote parkeerplaats aan de Uddelermeerweg. Deelname kost 7,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 5 euro. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten