Paddenstoelenwandeling op Landgoed Staverden


ERMELO - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren tweemaal per maand verschillende soorten wandelingen op Landgoed Staverden. De wandelingen hebben allemaal een thema. Ook worden er op verzoek wandelingen gegeven aan groepen. Gisteren mochten de boswachters op Landgoed Staverden de duizendste wandelaar huldigen.

Vandaag werd de wandeling ‘Achter gesloten deuren’ gehouden, maar gisteren wandelde een groep medewerkers van het ministerie uit Den Haag een bijzondere wandeling. Jolanda Romeijn, een van de zeven wandelaars, werd door de boswachter gehuldigd als duizendste bezoeker. Zij ontving een zakje met typische Staverdense streekproducten.

Paddenstoelen

Zondag 13 oktober is er op Landgoed Staverden een paddenstoelenwandeling. De paddenstoelendeskundigen van GLK, Hans Keppel en Nel Schütz, laten de wandelaars kennismaken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk, waaronder de rol van de paddenstoelen in het ecosysteem, de drie verschillende groepen paddenstoelen, veel voorkomende, zeldzame en eetbare soorten paddenstoelen. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ca. 2 uur. Opgeven is noodzakelijk. Voor informatie kan men terecht bij Cor Jansen, tel. 06-83548251 of Jan Bos, tel. 06-20203110.