Landgoed was ooit een groene oase

ERMELO – Altijd al geïnteresseerd in de geschiedenis van Landgoed Staverden? De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 3 november een cultuurhistorische wandeling op landgoed Staverden.

De historie van dit landgoed gaat terug tot de dertiende eeuw. Landgoed Staverden was toen een groene oase, te midden van eindeloze heidevelden en zandverstuivingen. Tijdens de wandeling vertellen de boswachters over de ontwikkeling van het landschap, het kasteel en de bewoners door de eeuwen heen. De bijzondere verhalen over de witte pauwen en de zwarte vrouw van Staverden zullen zeker niet ontbreken. De tocht voert over onverharde paden, het is dus verstandig om kleding en schoeisel aan de verwachte (weers)omstandigheden aan te passen.

Niet reserveren

De start van de wandeling is om 14.00 uur vanaf de grote parkeerplaats van landgoed Staverden aan de Uddelermeerweg en duurt ca. twee uur. Deelname kost € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen kunnen gratis mee op vertoon van GLK-pas. Graag contant betalen, er is geen pin aanwezig. Reserveren is niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen