Fietsen onder begeleiding van ervaren fietsers

ERMELO – De Veluwse Wielervereniging Ermelo organiseert al jaren in de herfst en winter Mountainbike tochten. Speciaal voor de startende mountainbiker (m/v) organiseert de VWV op zaterdag 9 november de unieke mogelijkheid om gratis en onder begeleiding van ervaren fietsers de 30 kilometer te rijden. 

Mountainbiken op de Veluwe is fantastisch: lekker actief zijn buiten, even het hoofd leeg en genieten van de natuur. Soms merken fietsers dat steeds hetzelfde rondje fietsen of dat de plannen om te gaan vanwege 'belangrijker' zaken te vaak wordt afgeblazen. Fietsen met anderen kan een oplossing zijn, maar met wie? De Veluwse Wielervereniging Ermelo begrijpt dit als geen ander en organiseert tijdens de jaarlijkse MTB-tocht op zaterdag 9 november de unieke mogelijkheid om gratis en onder begeleiding van ervaren fietsers de 30 kilometerlus te rijden.

Uitleg

Na ontvangst om 9.30 uur met koffie, volgt een korte uitleg en kennismaking om vervolgens uiterlijk om 10.00 uur het bos in te duiken. Het parcours is afwisselend en gaat gedeeltelijk over de nieuwe vaste MTB-route Harderwijk-Ermelo. Uiteraard staan de begeleiders voor de fietsers klaar en vragen stellen mag altijd. Het motto van de VWV is ‘samen fietsen’. Dit bekent dat het tempo aangepast wordt aan de groep en natuurlijk aan het weer. Daarnaast is zoals altijd de verzorging weer top geregeld.

Snert

Na afloop biedt de VWV deelnemers een kop heerlijke snert aan, terwijl de andere deelnemers binnendruppelen. Al met al een prachtige gelegenheid om kennis te maken met de unieke sfeer die er tijdens de MTB-tochten van de VWV heerst. De startgroep is toegankelijk voor niet VWV-leden die in het bezit zijn van een eigen of gehuurde fiets. Het dragen van een helm is verplicht. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie over de VWV en de MTB-tochten zie ook www.vwvermelo.nl