Het Pakjeshuis is bijna klaar voor Sinterklaas

ERMELO - Volgende week zaterdag komt Sinterklaas aan in Apeldoorn en daarna komt het Spaanse gezelschap gelijk naar Ermelo. Vanaf 13.30 uur is er een feestelijk ontvangst op het Raadhuisplein. De Pieten krijgen ditmaal gezelschap van de PietenPollekes groep. Het belooft een feest te worden.

De Sint blijft tot 5 december in Ermelo, want hij en zijn Pieten gaan natuurlijk veel pakjes bezorgen. Ondertussen wil hij net als voorgaand jaren slapen in Het Pakjeshuis. Om dat goed te kunnen realiseren, is Tante Jo als manager in actie gekomen. Bekijk de filmpjes van Tante Jo op Facebook.

Route naar Het Pakjeshuis

Sinterklaas stapt rond 13:30 uur op zijn paard bij het Kerkelijk Centrum en gaat dan via de Gamma en kruising Groeneweg/Dr. Holtropstraat richting het spoor. Via de Dr. van Dalelaan, het Schoolpad, de Kerklaan en Stationsstraat gaat de stoet naar het Raadhuisplein. Hier zal de Sint om 14.00 uur aankomen. Vanaf het Raadhuisplein gaat de optocht verder via de Stationsstraat, in De Enk zal Sinterklaas tijd nemen om de kinderen zoveel mogelijk de hand te schudden. Daarna volgt de optocht de Stationsstraat naar het eindpunt bij Het Pakjeshuis op het Molenaarsplein.

Buttons

De schatting is dat de Goedheiligman rond 16:00 uur Het Pakjeshuis officieel zal openen. Alle kinderen kunnen ook dit jaar weer fan worden van Sinterklaas. Tante Jo heeft hiervoor gloednieuwe buttons gemaakt. ,,Met de button op mogen de kinderen telkens terug komen in Het Pakjeshuis," vertelt ze. ,,Daar gaan we weer hele leuke dingen doen! Net als voorgaande jaren bakt het Jagersnest weer overheerlijke pannenkoeken voor de Pietenlunch! Ik verheug me daar nu al op. Ook komt er opnieuw een ballenbak in samenwerkiing met Boerderijpret. Je hoort het: alle ingrediënten zijn weer aanwezig voor een mooi Sinterklaasfeest!" zegt Tante Jo die druk aan het oefenen is om het dansje van Sparta mee te kunnen dansen.  

Het centrum van de Ermelo is tijdens de intocht deels afgesloten, maar goed bereikbaar. Het Sinterklaascomité is er klaar voor. In Het Pakjeshuis is er een compleet programma. Dit is ook te vinden op www.hetpakjeshuisermelo.nl