Harmonie Crescendo weet publiek en deelnemers te vermaken

ERMELO – Zaterdagavond vond de derde Améézing van CHr. Harmonie Crescendo plaats in het Kerkelijk Centrum. Tien artiesten traden op met een echt live-orkest, al of niet geholpen door een enthousiast meezingend publiek.

Tijdens de derde editie waren er nog betere artiesten te horen dan voorgaande edities. Het waren overigens allemaal liefhebbers van zingen. De een had meer ervaring dan de ander, zo bleek Hugo Moolhuijsen zich door het hele land bij karaokeuitvoeringen in te schrijven. En dat hij ervaring had, kon je horen. Zijn vertolking van You’ll Never Walk Alone klonk als een klok en de zaal zwaaide met sjaaltjes en lichtjes.. Hoewel Yvonne van Dijk tijdens de repetities niet echt tevreden was over haar zangkwaliteiten, bleek zij het er op een echt podium stukken beter van af te brengen met Ik leef niet meer voor jou. Vooral haar uithalen waren geweldig. Maar ook Suze Faas, Tirsa Goedhart, Jet Weigand, Rob Daalmeijer, Bart Jansen en het duo Loes en Sandy zongen met veel plezier hun nummers. Het hoogtepunt was toch wel het optreden van Ardriane Callas, deze professionele zangeres zong een medley van nummers van Amy Winehouse.

Medley

De presentator:, ‘Ik ben uw host vanavond’ Mark Hamstra, dirigent Ronald Slager, maar ook de orkestleden hadden veel plezier en genoten volop. Dat was zichtbaar en ook zeker hoorbaar. Vooral bij de verrassing van de avond toen niet een artiest zong, ook de zaal niet, maar wel het orkest. Op een teken van Slager, legden de orkestleden hun instrumenten neer, stonden op en zongen plechtig het prachtige nummer The Rose van Bette Midler. Een kippenvelmomentje. Er waren verschillende zaalkaraokes met onder andere een medley van Aretha Franklin en Toto. Leuke onderbreking was een interactieve kwis waarbij het publiek via de telefoon kon meedoen.

Bar

Wie dacht dat het overigens onrustig was in de zaal omdat publiek ging lopen, had het mis. Dit was ook een leuk onderdeel van de avond. Niet alleen hapjes en drankjes in de pauze, maar tijdens de gehele voorstelling. Achterin de zaal was een heuse bar geplaatst van waaruit medewerkers van Brasserie De Volksmond het publiek voorzag van consumpties: zelf gehaald of aan tafel gebracht. Als uitsmijter was er een medley door het orkest van Oudhollandse meezingers als Berend Botje, ‘k Zag twee beren en nog veel meer. Dat de hele zaal uit volle borst meezong zegt overigens ook wat over de gemiddelde leeftijd van het publiek. Crescendo mag met trots terugkijken op een leuk, interactief evenement.