Nederlandse ondernemers starten in Westendorf

ERMELO – Ermeloër Stefan Aalders en Danny Kater uit Hippolytushoef namen dit jaar een skischool over in het Oostenrijkse Westendorf. Beide ondernemers geven al zo’n tien jaar skilessen en waren toe aan een nieuwe uitdaging. Een eigen skischool leek dan ook een logische stap.

Stefan Aalders (35) heeft al een aantal jaren het succesvolle skileraren opleidingsbedrijf Snowsports Nederland onder zijn hoede. Daarnaast droomde hij er van om ook een skischool uit te baten. Danny Kater (29) heeft twee online bedrijven, Helpdesk Oostenrijk en MY Web & Events, maar als geboren ondernemer was ook hij toe aan een nieuwe uitdaging. Toen ze dan ook vernamen dat de Oostenrijker Andreas Aschaber het na dertig jaar tijd vond om zijn skischool door te geven aan een nieuwe generatie, duurde het niet lang of het leidde tot een overname. Aalders en Kater namen de 26 jarige Laurens van Calster, uit het Belgische Aartselaar aan als manager. De ondernemers pakten het groots aan met een skischool, skiverhuur, skireizen, skileraren-opleidingen en appartementen onder de naam Snowsports Nederland, Snowsports Travel en Snowsports Westendorf.

All-in-One Skischool

Het gezellige plaatsje Westendorf in Oostenrijk is al sinds jaar en dag populair bij Nederlanders. Dit komt enerzijds door de goede après ski en gezellige berghutten, anderzijds door het gevarieerde piste aanbod. Westendorf is namelijk onderdeel van het SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental met in totaal 280 km aan pistes voor skiërs, snowboarders, beginners, gevorderden, groot en klein. Voor de jonge ondernemers uit Nederland een voor de hand liggende keuze om juist daarom een start te maken in Westendorf. ,,We willen de beste zijn in wat we doen en dat betekent een compleet aanbod,’’ zeggen de beide ondernemers. Voor de kinderen hebben ze hele leuke lessen in petto. Kater is als ervaren skileraar dé kids-expert van de skischool en draagt zijn ervaring en expertise over op de kinderleraren.

100% garantie

Wat voor het populaire Westendorf niet mag ontbreken is de 100% Nederlandse Skileraren garantie. Les krijgen in je moedertaal is handig voor de kinderen maar ook lekker vertrouwd voor volwassenen. De skileraren bij Skischool Westendorf komen hoofdzakelijk uit Nederland en worden geselecteerd op ski-ervaring, opleiding en goede kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. Een Anwärter diploma (skileraren diploma) is het minimale wat nodig is om les te mogen geven en daarbij moet je minimaal 5 jaar op de ski’s staan. ,,We gaan tenslotte voor kwaliteit.’’ In 2011 heeft Stefan Snowsports Nederland opgericht. Binnen dit bedrijf worden ski- en snowboardleraren opleidingen aangeboden. Erkende opleidingen voor Oostenrijk en daarbuiten. In 10 dagen kun je een gediplomeerd skileraar zijn. En het mooie van de uitbreiding met de skischool is dat ze straks hun eigen opgeleide skileraren aan het werk hebben, wat weer garantie geeft op de kwaliteit.

Samenwerking

Als nieuwe ondernemer in het gebied hebben Stefan en Danny contact gezocht met de andere skischooleigenaren. Een goede samenwerking is noodzakelijk voor een goed verloop van het seizoen. Ook op de piste is het belangrijk dat de skischolen elkaar helpen bij bijvoorbeeld ongevallen of het zoek zijn van gasten. Daar moeten goede afspraken over gemaakt worden. We zijn er tenslotte allemaal om onze gasten een mooie week te bezorgen. Als ondernemer zit je nooit stil. Aalders en Kater zijn met Snowsports Nederland en Snowsports Travel al breder gefocust dan alleen Westendorf. Zij willen het Snowsports- platform uitbreiden naar andere skigebieden in Oostenrijk. Het hoofddoel is om de gasten een compleet pakket aan te bieden waardoor zij de garantie kunnen geven voor een hoge kwaliteit wintersportvakantie. www.skischoolwestendorf.com