'Avondje' Frits Spits in Heerlickheijd van Ermelo  

ERMELO - Meest invloedrijke radiopresentator van de vorige eeuw, Frits Spits, komt naar de Heerlickheijd van Ermelo en zal daar vertellen en voor- dragen uit zijn recent gepubliceerde boek ‘Alles lijkt zoals het was’.

In 2018 overleed de vrouw (Geertje) van Frits. In 'Alles lijkt zoals het was' schrijft hij de rouw van zich af. Het boek moet als een radioprogramma zijn, daarom kiest Spits voor elk hoofdstuk één hedendaags Nederlandstalig nummer – van Anouk tot Spinvis – dat te maken heeft met het leven van zijn grote liefde maar ook zijn eigen geschiedenis. Zo lees je over zijn jeugd met door de oorlog getraumatiseerde Joodse ouders, die elke dag een feest wilden maken van het leven van hun kinderen. Ook de rookverslaving van Geertje komt aan bod. Met dit tedere boek heeft Spits geprobeerd om, zoals hij zelf schrijft, een foto van zijn vrouw te nemen met zijn eigen ogen.

Geraakt

Presentatie van de avond, die plaatsvindt op zaterdag 1 februari, is in handen van Jan Douwe Kroeske en wordt mogelijk gemaakt door Bruna Harderwijk, Bibliotheek Noord- west Veluwe en de Heerlickheijd van Ermelo. Spits zal in gesprek gaan met Jan Douwe, voorlezen uit zijn boek en het publiek meenemen met de muziek die hem zo heeft geraakt. Natuurlijk is het boek ook te koop. 

Aanvang: 19.45 uur, Volwassen tarief: € 15,00 per persoon Jeugdtarief tot 18 jaar: € 10,00 per persoon. Kaarten zijn te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/frits-spits. Hotel de Heerlickheijd van Ermelo is gevestigd aan de Staringlaan 1, 3852 LA Ermelo.