Zorgen voor jezelf als mantelzorger

ERMELO - Tijdens het Alzheimer Café van donderdag 6 februari 2020 is het thema Zorgen voor jezelf als Mantelzorger. Wat  betekent mantelzorgen voor het dagelijks leven. Gerrie Faber gaat daarover in gesprek met de bezoekers.

Gerrie Faber is mantelzorgconsulent in dienst bij Welzijn Ermelo/Harderwijk. Zij ondersteunt en denkt mee bij allerlei vragen van mensen die betrokken zijn bij de zorg aan/begeleiding van mensen met een chronische ziekte of handicap. Tijdens deze thema-avond van het Alzheimercafé legt Faber uit wat mantelzorg is en praat met de bezoekers over wat dit betekent voor het dagelijkse leven. ,,Een mantelzorger verleent zorg aan zijn of haar naaste, alleen: hoe zorg je als mantelzorger voor jezelf ? Daar gaan we over in gesprek met elkaar,’’ aldus Faber. Het Alzheimer Café nodigt iedereen van harte uit deze avond bij te wonen.

Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordtiedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Greetje Smid tel: 0341-354461 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.