Literaire avond met Franca Treur

ERMELO - Op donderdagavond 30 januari komt schrijver Franca Treur naar theater De Dialoog. Op uitnodiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe komt zij vertellen over haar boeken. Ze onderzoekt de psychologie van het geloof en welke positieve en negatieve effecten religie kan hebben op een mens.

Op deze avond zoekt Franca Treur in haar lezing de verbinding met het publiek aan de hand van haar oeuvre. Ze gaat in gesprek over haar boeken, zienswijze en ervaringen met het geloof en haar analyses van het moderne leven. Franca Treur (Meliskerke, 1979) studeerde Nederlands in Leiden en is schrijver van romans, verhalen, essays en columns. Religie – en wat het met een mens doet – speelt een grote rol in haar romans. Haar roman ‘Dorsvloer vol confetti’ (2009) was het meest bejubelde debuut in jaren; het werd in 2015 succesvol verfilmd. Daarna verschenen de roman ‘De woongroep’ en korte verhalen in de bundel ‘X&Y’. In de psychologische roman ‘Hoor nu mijn stem’ (2017) geeft ze een stem aan vrouwen uit streng gereformeerde kringen. Het boek werd goed ontvangen en meermaals herdrukt. In ‘Slapend rijk’ portretteert de auteur in korte verhalen de moeilijkheden en de mogelijkheden van het moderne leven.

Lichter

De verhalenbundels van Franca Treur zijn van beduidend lichter gehalte dan de eerdere romans. ‘Regieaanwijzingen voor de liefde’ (2019) is een prettig leesbare, vermakelijke zedenschets. In lovende recensies worden de prikkelende observaties genoemd, evenals haar vlotte schrijfstijl en de kracht van subtiliteit in haar verhalen. De avond begint om 20.00 uur, de entree is €12,50 voor bibliotheekleden en  €15,00 voor niet-leden. Toegangskaarten zijn inclusief een pauzedrankje en zijn online te koop via www.theaterdialoogermelo.nl en in de Bibliotheek Ermelo. De boekentafel wordt verzorgd door Riemer en Walinga Boekverkoopers.