Onder voorbehoud een openluchtconcert

ERMELO – Christelijke Harmonie Crescendo bestaat dit jaar 125 jaar! Op 25 april 1895 werd muziekvereniging Crescendo opgericht. Maar van een feestje was geen sprake dankzij Corona. Het was zelfs lange tijd onduidelijk of er überhaupt nog wel gezamenlijk gespeeld kon worden. Gelukkig is het tij kerende en komt er een jubileumconcert.

Er waren veel plannen om dit jaar verschillende concerten te organiseren, mede vanwege het jubileum. Maar dat kwam er dus niet van. Zelfs repeteren kon niet, dus de leden waren erg blij toen ze per 1 juli weer samen mochten spelen. Uiteraard met anderhalve meter tussen ruimte tussen de orkestleden. Ook een jubileumconcert is gepland. Op zaterdag 5 september gaat Chr. Harmonie Crescendo weer helemaal los, er komt een gratis openluchtconcert bij De Hooge Riet. Omdat het niet te voorspellen is hoe de Corona zich de komende maanden gaat houden, is het concert uiteraard onder voorbehoud.

Ontspanning

Stichting Veldwijk, opgericht in 1886, vond dat er ter ontspanning activiteiten moesten komen voor haar personeelsleden. Daarom werd er een gymnastiekvereniging opgericht en dus ook een muziekvereniging. Dat de leden allemaal óf werkten of familie hadden die werkten op de stichting is pas na ruim 100 jaar losgelaten. Alle geneesheer-directeuren van Veldwijk waren overigens ereleden van deze vereniging. Het oudste lid is overigens oud voorzitter Aart Hamstra die dit jaar 65 jaar lid is, hij trad in de voetsporen van zijn vader.